UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

  • Uitslag poll: ‘Niet dwingen maar informeren over vaccineren’

    Door een afgenomen vaccinatiegraad van kinkhoest en de mazelen, is er een flinke opmars bezig van deze ziekten. Mensen hebben verschillende redenen om zich niet (meer) te laten vaccineren, waar de coronapandemie er één van is. Moet de overheid over tot het verplicht stellen van vaccineren om grote druk op de zorg te voorkomen? Zorgvisie vroeg het u.

  • Familieparticipatie voorwaarde voor plek in nieuwe locatie De Wever

    De voorwaarden voor plaatsing op de wachtlijst van het Brabantse verpleeghuis Eikenhuys van zorgorganisatie De Wever zijn duidelijk. Wie hier wil wonen, moet familieleden hebben die meehelpen met de zorg voor hun naasten en andere cliënten.

  • Kinkhoest en mazelen ook gevaarlijk voor ouderen: waar zijn hun vaccinaties?

    Baby’s en jonge kinderen kunnen ernstig ziek worden van mazelen en kinkhoest. Ouderen zijn hier echter ook heel gevoelig voor, maar daar gaat op dit moment weinig aandacht naar uit. Moeten ouderen ook weer prikjes tegen kinkhoest en mazen krijgen? Als het aan immunoloog Dimitri Diavatopoulos van het  Radboudumc ligt, wel. Collega Debbie van Baarle is voorstander van een Rijksvaccinatieprogramma voor ouderen. “Eigenlijk moeten we toewerken naar een levensloopvaccinatie.” Dit melden NPO Radio1 en EenVandaag.

  • Ouderenzorg nog voorzichtig met verhalende kwaliteitsmethodes

    Ouderenzorgorganisaties beraden zich voorzichtig op verhalende methodes om kwaliteit te meten. Die voorzichtigheid wordt veroorzaakt door onduidelijkheid over wat er in de nieuwe landelijke richtlijn, het kwaliteitskompas, komt te staan. 

  • Mensen met maag- en darmklachten na Koningsdag in Berkel en Rodenrijs

    Zeker negen mensen hebben zich bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gemeld met maag- en darmklachten na een bezoek aan Koningsdag in Berkel en Rodenrijs. Deze gaat dan ook samen met de regionale GGD onderzoeken wat de bron van de besmetting is en doet er een vragenlijst uit. Dit meldt de Telegraaf.

  • Zorgverzekeraar Menzis en Zorgtopics zetten samenwerking volgend jaar voort

    Zorgverzekeraar Menzis en Zorgtopics, een coöperatie met vijfduizend fysiotherapeuten, hebben deze week een raamovereenkomst ondertekend. Deze verzekert de organisaties van de voortzetting van hun samenwerking in 2025. Dit meldt Menzis. 

  • Tbs-patiënt vermoedelijk overleden door overdosis van middelen

    De tbs-patiënt van de Oostvaarderskliniek in Almere die woensdag is overleden, is waarschijnlijk gestorven aan de gevolgen van een middelenoverdosis. Zeker is dat het om een niet-natuurlijke dood gaat. De Dienst Justitiële Inrichtingen onderzoekt de exacte toedracht. Dit meldt Tubantia. 

  • Conflict over wachtlijst: 1,5 miljoen euro nog niet uitbetaald aan Go! voor Jeugd

    De gemeente Alphen is samenwerkingsverband Go! voor Jeugd nog 1,5 miljoen euro verschuldigd, zegt de organisatie. Volgens de zes samenwerkende jeugdinstellingen heeft de gemeente geleverde jeugdzorg in 2023 nog niet volledig betaald. Go! voor Jeugd heeft hierdoor zelf ook problemen met betalingen aan 150 onderaannemers. Via een kort geding eist de organisatie het geld van Alphen. Dit meldt Algemeen Dagblad.

  • Samenleving nog lang niet toegankelijk genoeg voor mensen met beperking

    Al tientallen jaren blijft de deelname aan de samenleving van mensen met een beperking achter bij de algemene bevolking. De samenleving is niet toegankelijk genoeg voor hen. Ze ervaren fysieke drempels, maar ook beperkingen in financiële middelen en sociale contacten. Dit meldt Nivel.

  • Nederlandse vrouwen krijgen later kinderen dan EU-gemiddelde

    De leeftijd waarop vrouwen in Nederland hun eerste kind krijgen was in 2022 30,3 jaar. Dat is hoger dan het Europese gemiddelde van 29,7 jaar. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen in de Europese Unie hun eerste kind krijgen is het afgelopen decennium toegenomen. Want in 2013 waren EU-vrouwen gemiddeld nog 28,8 jaar toen ze hun eerste kind kregen. Dit meldt CBS.

meer nieuws